Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


День знань у Пакульській школі за участю лісівників

Вишиванки, строгі костюми, яскраві осінні квіти, посмішки  та сльози на обличчях учасників та гостей шкільної лінійки з нагоди Дня знань...

Зі святковим настроєм вперше переступили поріг дванадцять першокласників Пакульської  загальноосвітньої школи  I-III ступенів Чернігівського району.  Їх в добру  путь провели  батьки через традиційний коридор із вишитими рушниками. Останній перший дзвоник пролунав для дев’яти  випускників цього навчального закладу.   

«Ми продовжуємо впроваджувати курс Нової української школи. Разом із педагогічним колективом вітаю учнів першого класу, які вже стали частиною нашої шкільної родини. А випускникам бажаю з усвідомленням обрати професію та вже сьогодні починати готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання,» - звернувся до присутніх на святковій лінійці директор школи Олег Дацюк.

День знань –  завжди хвилюючий і для учнів, і для батьків та вчителів.  Із привітаннями та подарунками завітав до школи в.о. головного лісничого ДП «Чернігівське лісове господарство» Микола Бабич. Спортивне спорядження отримав освітній заклад від підприємства.

День знань сьогодні святкує і Пакульське шкільне лісництво. Після літніх канікул двері для занять відкрив просторий кабінет у Пакульському лісництві.

Дружні відносини та співпраця Пакульської школи із місцевим лісництвом функціонують ще з минулого століття. Пакульке шкільне лісництво має давню історію. Для колективу лісівників це своєрідне продовження справи своїх попередників – збереження та відновлення лісу, а також ефективної співпраці з громадою.  Пакульське лісництво є одним із найбільших структурних підрозділів ДП "Чернігівське лісове господарство" за площею лісового фонду, де також відбувається активна виробнича діяльність. 

Пакульске учнівське лісництво було створене у 1978 році на базі Пакульської середньої школи під керівництвом Чернігівського держлісгоспу. Розпочало активно діяти  - із 1982 року, а після перерви 1986-1991 років - відновило свою роботу. У Пакульському лісництві обладнаний кабінет для занять. На сьогодні тут здобувають додаткові знання та практичні навички чотирнадцять дітей  - учні із 5 по 9 класи.

У шкільному лісництві проводять семінарські заняття, лекції, зустрічі з ветеранами праці. Учні вивчають світ природи, беруть участь у заготівлі насіння різних порід, вирощують сіянці у розсаднику, доглядають за лісовими культурами, виготовляють та встановлюють  шпаківні, а також беруть участь у різних конкурсах. Вчителі прищеплюють дітям любов до природи, знайомлять із видами рослин, тваринами, які занесені до Червоної книги.

Пакульське шкільне лісництво через віки стало невід’ємною частиною школи, місцевої громади та лісництва.  Дорослі передають свої знання, уміння та навички наступному поколінню. Адже саме сучасним дітям в майбутньому будувати країну, зберігати та відновлювати надбання людства – ліс.

Прес-служба ДП «Чернігівське лісове господарство»