Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ В СІВЕРСЬКОМУ КРАЇ

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко зауважив, що нині День довкілля лісівники розпочали з великого прибирання лісових територій, яким знавіснілий агресор заподіяв найбільше шкоди. Особливо в лісах Городнянського та Чернігівського лісгоспів.
- Цього дня в усіх лісогосподарствах висаджували ліси миру і перемоги, - наголосив Сергій Аніщенко. - Знаменно, що цьогорічний День довкілля відбувається напередодні світлого свята Воскресіння Христового, яке символізує перемогу добра над злом, світла – над темрявою. А отже і неодмінну перемогу над ненависним ворогом, котрий прагне загарбати нашу землю.
Головний лісничий ДП «Городнянське лісове господарство» Максим Левкович розповів, що в цей день механізованим способом висаджували сосни та берези у Староруднянському лісництві. А біля Городнянського ліцею №1 лісівники разом з ліцеїстами посадили туї, ялівець та самшит.
Та головне дійство цьогорічного Дня довкілля відбулося у Любецькому лісництві ДП «Чернігівське лісове господарство». У стародавньому Любечі прибирали центральний парк, а біля школи висадили алею волоських горіхів, яка символізуватиме довголіття цього навчального закладу. В центрі селища садили ялини голубі, туї, ялівець козацький та самшити.
В акції озеленення Любеча взяли участь заступник начальника, головний лісничий ЧОУЛМГ Вадим Фесюн, головний лісничий Чернігівського лісгоспу Денис Землянко, лісничі Любецького лісництва Василь Пушок та Мекшунівського – Павло Ревенок.
А директор Любецької загальноосвітньої школи Юрій Пилипенко з цієї нагоди зазначив:
- Така співпраця з лісівниками, яка триває вже шість років, стала традиційною. Щороку в цей день висаджуємо сотні дерев, щоб наш туристичний Любеч став окрасою рідної землі.
- І він неодмінно таким стане після перемоги над окупантами! - додав начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко. – Адже саме у такий день особливо помітними стають шляхетність, мужність, професіоналізм та працьовитість всіх тих, хто на громадських засадах бере участь в озелененні планети, реалізовуючи програму Президента України «Зелена країна», яка також символізує нашу тверду віру в перемогу над загарбниками.
А це не тільки жителі стародавнього Любеча, а й усієї України, лісівники і їхні юні помічники, котрі відроджуватимуть міста, села і понівечені ворогом ліси.
За інформацією Чернігівського ОУЛМГ