Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


ЧАС САДИТИ ЛІС!

Лісовідновлення – важливий та інтенсивний період для лісівників. Одразу із настання сприятливих погодних умов, у Державному підприємстві «Чернігівське лісове господарство» розпочали заліснення ділянок зрубів минулого року. Вже другий рік поспіль лісівники працюють в умовах карантину, але це стає на заваді припиняти дбати про ліси й примножувати зелене багатство Придесення. У лісгоспі переконані, - висаджування лісу має йти по плану попри усі нинішні негаразди, адже головне — вчасно та якісно провести весняні роботи з відновлення лісових насаджень.
Цього року обсяги лісовідновлення по Чернігівському лісгоспу планується виконати на площі 127 га. Переважаюча порода Для забезпечення потреб підприємства у садивному матеріалі вирощено 1,1 мільйон штук стандартних сіянців.
Навесні передбачається відновлення лісів на площі 90 га.
Наразі активно проводиться створення лісових культур у всіх лісництвах Чернігівського лісгоспу.
У Славутицькому лісництві весняна лісовідновлювальна кампанія у розпалі. «Важливо не пропустити час, коли природні умови є оптимальними для приживлення маленьких сіянців, які щойно посадили в землю. Наші лісівники працюють із почуттям відповідальності і гордості за зроблену справу, адже сьогодні ці маленькі сіянці отримують нове життя, а майбутньому молодий ліс стане дужим і могутнім,» - говорить лісничий Славутицького лісництва Артем Гуртовий.
Основне завдання лісовідновлення — створення стійких деревостанів. З цією метою окремо для кожної лісокультурної ділянки обираються тип лісових культур, схема змішування, оптимальна густота садіння, обов'язковим є дотримання вимог сертифікації лісів Forest Stewardship Council.
Створюємо та відновлюємо ліси разом!
За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»