Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Бути ближчими до людей та поважати працю лісівників

У щоденному житті ми долаємо великі відстані, тяжко працюємо й не завжди помічаємо красу рідних земель та лісів. Рухаючись трасою Чернігів - Грем'яч, прямуючи дорогою в напрямку міста Мена, складно не помітити мальовниче місце для відпочинку, що стало вже традиційною зупинкою для подорожуючих.

Знаходиться він обабіч дороги - поміж дерев. Зручні лавки, облаштовані стежки, місця для сміття, дитячий куточок та зручна вбиральня. Облаштовуючи такі рекреаційні пункти, лісівники виконують виховну та освітню функцію перед населенням.

"Для нас важливо привернути увагу громадян до поваги лісу і лісової охорони. Адже лісівники не лише  захищать та охороняють лісові масиви, а й турбуються про передачу його наступним поколінням. Тому встановлені інформаційні стенди при вході в рекреаційний пункт вкотре нагадують людям про бережливе ставлення до лісу і навколишнього середовища," - коментує Юрій Ревко, директор ДП "Чернігівське лісове господарство".

Доглядає за чистотою Рекреаційного пункту Березнянське лісництво. "Це місце відпочинку є безкоштовним для людей, але єдина символічна плата кожного з нас - це залишати чистоту за собою. Відповідальність починається з кожного з нас. Навідуючись до Рекреаційного пункту нерідко доводиться збирати розкидане сміття, ремонтувати пошкоджені лавки чи бесідки. Тому закликаю усіх людей поважати ліс і працю лісівників," - говорить лісничий Березнянського лісництва Андрій Корогод.

Прес-служба ДП "Чернігівське лісове господраство"