Новина

Філія "Чернігівське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"


Атестація державної лісової охорони у Чернігівському лісгоспі завершена – попереду наполеглива праця

Іспит перевірки знань та відповідності займаним посадам успішно склали всі 65 працівників державної лісової охорони Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Атестація проходила для інженерів відділу лісового господарства, лісничих, помічників лісничих, майстрів лісу, майстрів на заготівельних роботах. За результатами атестації на підприємстві затверджений відповідний наказ.

Беззаперечно, успішне виконання багатопланових завдань потребує арсеналу знань та професійних навичок усіх, хто безпосередньо працює у лісі та виконує відповідні завдання. Працівники державної лісової охорони – це справжні господарі лісу, адже без них неможливо виконати усі необхідні завдання протягом року: вирішення питань лісогосподарського виробництва, створення лісових культур, охорона і захист лісу, протидія пожежам у лісі охорони праці та навколишнього середовища та багато інших необхідних заходів. Саме тому для ефективної роботи у лісовому господарстві потрібен досвід, підтверджений ґрунтовними знаннями і практичними вміннями.

Для перевірки знань, атестаційною комісією екзаменаційні білети сформовані таким чином, щоб мали змогу оцінити рівень професійної придатності працівників, а також встановити відповідність займаним посадам. До залікової атестації представники державної лісової охорони готувалися, вивчаючи матеріали за всіма напрямками роботи, починаючи із лісонасіннєвої справи, вирощування садивного матеріалу, догляду за лісовими культурами, охорони та захисту лісу, порядку відведення і таксації лісосік під рубки, і завершуючи перевіркою знань мисливського господарства.

Окрема увага приділялася практичним аспектам роботи: охороні праці на підприємстві, складанню протоколів щодо лісопорушень, оцінювання якості лісокультурних об’єктів, а також змінам, які  внесені до Санітарних правил у лісах України.

Відтак, підтвердили достатній рівень професіоналізму на найближчі три роки працівники державної лісової охорони підприємства. Попереду – щоденна наполеглива праця, під час якої  не менш важливо постійно працювати над підвищенням своєї кваліфікації та поглибленням обізнаності нормативно-правової бази та передавати здобутий досвід старших працівників молодому поколінню.

 

За інформацією ДП «Чернігівський лісгосп»